Calella, primera Capital Catalana de l’Esport

Altres publicacions

Aquesta capitalitat pretén fomentar els valors de l’esport, així com la seva transversalitat pel que fa a edat i condició, passant, per exemple, per l’esport base o l’esport adaptat.

Aquest matí, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el president de la Fundació Catalana per a l’Esport, Pere Sust, han anunciat la titularitat de Calella com Capital Catalana de l’Esport 2019. Serà el primer cop que la Fundació Catalana per a l’Esport atorgui aquest títol.

Calella organitza al llarg de l’any 124 esdeveniments esportius, compta amb 31 entitats esportives i té 250 llocs de treball remunerats relacionats amb l’esport. En paraules de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini: “L’esport forma part de l’ADN de la ciutat”. L’alcaldessa també ha anunciat que en un parell de mesos es podrà presentar l’agenda d’actes que definiran Calella Capital Catalana de l’Esport i que conviurà l’esport de base amb grans esdeveniments: “On neixen els valors és a l’esport de base però volem complementar-ho amb altres esdeveniments, ja sigui la Volta Ciclista o l’IRONMAN”. Així mateix, ha recordat que sense el treball dels voluntaris aquesta capitalitat no seria possible: “Comptem amb uns 1.700 voluntaris que fan una feina immensa al llarg de l’any en tots els esdeveniments que se’ls necessita”.

Per la seva banda, el president de la Fundació Catalana per a l’Esport, Pere Sust, ha explicat que el títol de Capital Catalana de l’Esport és un títol atorgat a un poble o ciutat catalana amb l’objectiu de fer-la vila de referencia esportiva al llarg de l’any: “Hem plantejat la celebració de la Capital Catalana de l’Esport a imatge i semblança del que es fa a nivell europeu”. Es tracta del primer any que s’atorga aquesta capitalitat i la organització no té cap dubte que Calella deixarà el llistó ben alt: “Calella té l’experiència i l’interès que fa falta per impulsar i promoure l’esport a la ciutat”.

Calella segueix impulsant els valors de l’esport després d’haver estat Vila Europea de l’Esport l’any 2016 i Ciutat del Bàsquet Català aquest 2018, i haver acollit esdeveniments tant importants com els Special Olympics al 2014 o els Jocs Catalans de l’Esport Adaptat al 2016.

Calella, 30 de novembre de 2018