Fem costat al projecte de l’equip femení de vela de la Facultat de Nàutica de Barcelona

Altres publicacions

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit avui amb l’equip femení de vela de la Facultat de Nàutica de Barcelona (FNB), de la Universitat Politècnica de Catalunya, que li ha plantejat el calendari de regates per aquest any, on destaca la reconeguda regata francesa EDHEC Sailing Cup, el campionat de vela universitari més important del món.

Acompanyades del president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, i de la directora de l’Escola Catalana de Vela, Inés Vizcarro, dues de les integrants de l’equip –format per 8 estudiants de la FNB- han explicat a Gerard Figueras els objectius imminents de la temporada i la voluntat del projecte de trencar la imatge masculina del món de la vela per animar més dones a formar part del món nàutic.

La formació, que s’entrena almenys un dia a la setmana, busca recursos per poder participar en regates com les del Club de Mar del Port Olímpic, el Reial Club Marítim de Barcelona i el Reial Club Nàutic de Barcelona, però sobretot finançar la presència a l’EDHEC Sailing Cup, on ja va participar l’any passat. Aquesta prova, en la 49a edició del 31 de març al 8 d’abril a Arzon (França), comptarà amb 3.000 participants de 23 nacionalitats i 180 embarcacions de 165 universitats.

El secretari general de l’Esport, que en la trobada estava acompanyat del director general de la Fundació Catalana per a l’Esport, Carles Combarros, ha confirmat que el Govern oferirà suport institucional a l’equip femení de la FNB i l’ajudarà a trobar patrocinadors que li permeti participar en aquesta prova. Actualment, les regatistes ja compten amb el suport de la Federació Catalana de Vela i de diversos clubs i escoles de vela catalans.