Pere Sust i Sagau, nou President de la Fundació Catalana per a l’Esport

Altres publicacions

En Pere Sust i Sagau ha estat nomenat President de la Fundació Catalana per a l’Esport, en subsitució d’Alfredo Coco i Foriscot, tal i com va acordar la Junta de Patronat en reunió ordinaria el passat 23 d’octubre de 2017.

En Pere Sust, vocal del patronat de la Fundació des del 2002, va ser president de la Federació Catalana de Basquetbol entre 1979 i 1984. El 1980, un any després de ser elegit president, va crear la Lliga catalana, va recuperar les seleccions catalanes amb un partit entre Catalunya i el País Basc i va promoure la creació de l’Escola Catalana d’Àrbitres.

Es va presentar a les eleccions a la presidència de la Federació Espanyola de Basquetbol, que va guanyar el 17 de novembre de 1984. Aquest càrrec, que va renovar el 1988, el va portar a ocupar llocs de responsabilitat a la Federació Internacional de Bàsquet, al Comitè Olímpic Espanyol, al Consejo Superior de Deportes i al Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Ha estat tanmateix vocal de bàsquet del FC Barcelona, president de l’Universitari Barça femení i del Patronat de la Fundació Bàsquet Català. Ha estat, entre d’altres, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat en el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, al Consell Rector de l’Institut Nacional d’Educació Fisica de Catalunya i al Consorci del Circuit de Catalunya, fundador i president de l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport, i secretari general i president del Comitè Olímpic de Catalunya.