62 esportistes catalans complementaran enguany la seva formació universitària als EUA

Altres publicacions

Gràcies a les beques otorgades per les universitats americanes, els estudiants catalans reben entre 15.000 i 60.000 dòlars anuals per cobrir les taxes de matrícula i, en alguns casos, totes les despeses durant els anys de carrera.

Aquest curs 62 nous esportistes catalans es sumen als 180 que ja es troben estudiant, entrenant i competint a universitats d’Estats Units.


La Fundació Catalana per a l’Esport i AGM Esports, empresa que ajuda als estudiants de tot el món a obtenir una educació als Estats Units, han recolzat l’esforç i la dedicació dels esportistes catalans que es dirigeixen als EUA aquest estiu per iniciar o continuar amb les seves carreres esportives i acadèmiques gràcies a les beques atorgades per diferents universitats americanes.

Aquest proper curs, 42 nois i 20 noies s’uniran als 180 estudiants catalans que ja es troben a EUA cursant estudis universitaris. Entre alguns dels joves catalans més destacats que començaran els seus estudis aquest estiu es troben:

Nicole Rubio, futbolista catalana del CF Damm que començarà la seva carrera amb una beca esportiva formant part del programa «Becas tengo un sueño» de la fundació Laureus a Missouri Valley College (NAIA), Missouri.
Samar Khacha, nadadora catalana del Club Natació Vic ETB que començarà la seva carrera a Lynn Unversity (NCAA DII), Florida, gràcies a una beca esportiva.
María Teixidó, tenista del CT Lleida que començarà la seva carrera de Negocis, gràcies a una beca esportiva. I ho farà a la Universitat de Cincinnati (NCAA DI), Ohio.
Marc Rodríguez, futbolista de CE Europa que estudiarà física el proper curs a Hofstra Universitària (NCAA DI), Nova York gràcies a una beca esportiva.
Pau Jiménez, futbolista de l’equip de futbol de Sabadell, que començarà la seva carrera en Negocis amb una beca de futbol a l’Institut de Tecnologia de Nova York (NCAA DI), Nova Jersey

AGM Sports, gràcies a la seva experiència i als seus contactes en universitats de tot EUA ha aconseguit al llarg de la història més de 18 milions de dòlars en beques per a 286 estudiants catalans. Els estats preferits pels joves catalans són Nova York, Califòrnia, Alabama i Geòrgia. Les carreres més demandades són Negocis (Administració i Direcció d’Empreses), Enginyeria i Biologia. I els esports majoritaris aquest any entre els becats catalans són futbol i tennis i entre ells tenis, golf i futbol.

Des de 2004, AGM Sports ha aconseguit més de 70 milions de dòlars en ajudes universitàries. La companyia ha ajudat a començar els seus estudis a EUA a més de 1.500 joves amb beques mitjanes per a ells de 18.455 dòlars per any i per a ells de 27.770, tenint en compte que el normal és ampliar aquestes ajudes durant els quatre anys que dura la carrera. El percentatge mitjà de beca otorgat és del 55% en el cas dels nois i del 70% en el de les noies.

Oportunitats laborals a la tornada d’EUA
Gràcies a l’acord de col·laboració signat entre AGM Sports i la Fundació Catalana per a l’Esport el passat mes de novembre de 2016, els estudiants catalans reben també assessorament professional per a la seva futura integració al món laboral una vegada que finalitzin els seus estudis universitaris.

La Fundació AGM col·labora amb multinacionals i amb altres organitzacions catalanes que valoren a estudiants amb un ADN esportiu, amb una formació universitària als Estats Units, amb múltiples anys d’internacionalització i amb un anglès perfecte, tant parlat com escrit, i que volen donar oportunitats laborals A aquests estudiants per recolzar el seu retorn a Espanya.

La Fundació Catalana per a l’Esport, per la seva banda, considera que aquesta oportunitat que va dirigida especialment a esportistes que gaudeixen del suficient nivell esportiu per tenir oportunitats esportives i educatives als Estats Units.

Es tracta d’esportistes que han dedicat la seva joventut a l’esport i aquesta opció és un gran premi perquè pugui continuar amb la pràctica esportiva fins als 23 anys, sense deixar de banda la seva formació acadèmica i pensant en la seva futura inserció professional.


La Fundació Privada Catalana per a l’Esport som una entitat privada d’interès públic sense ànim de lucre, amb domicili social al Carrer Buenos Aires 56-58 de Barcelona i CIF G62980248, constituïda el 19 de juliol de 2002 amb el número 1.992 de protocol i inscrita amb el número 1721 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya. Des del 2002 contribuïm a la promoció de l’esport català, donem suport a esportistes i a entitats, generem coneixement i debat, recolzem la gestió professional de patrocini i potenciem la internacionalització de l’esport català.

AGM (Athletes Global Management) Sports es va fundar a Miami (Florida) l’any 2004, amb l’objectiu d’ajudar a estudiants i esportistes de tot el món a obtenir una educació de qualitat als Estats Units, en la majoria dels casos gràcies al esport . La companyia treballa directament amb més de 500 universitats, amb dotzenes d’escoles secundàries, i representa a Espanya els Nike Sports Camps (desenes de campaments d’estiu per a múltiples esports per tot Estats Units). Més de 1.300 estudiants-esportistes han confiat en AGM des de l’inici d’activitats de la companyia fins avui, havent aconseguit més de 70 milions de dòlars en beques esportives i acadèmiques per a aquests estudiants. Per més informació: http://www.agmeducacion.com/es/registro